Stageplein Zorg organiseert voor Summa College en Fontys
de stages in de zorgsector

Verklaring omtrent gedrag

Praktijkorganisatie kunnen voor aanvang van een stage een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) opvragen bij de student.

Enkele organisatie (waaronder Lunet Zorg, GGzE, Severinus, SWZ en ORO) nemen hiervoor zelf het initiatief door een digitaal formulier toe te sturen aan de student waarop de organisatie de nodige gegevens heeft ingevuld. Op dit formulier dient de aanvrager (student) vervolgens zijn/haar gegevens in te vullen. Hierna krijgt de student per mail een code zodat een VOG kan worden aangevraagd.

Voor de studenten van de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn geldt de volgende procedure:

  1. Studenten niveau 2 vragen ruim voordat ze op stage gaan een VOG aan. Dit omdat studenten die geplaatst worden in de kinderopvang hun VOG moeten koppelen aan een register. Alle studenten hebben bij aanvang van de plaatsing dus al een actueel VOG die ze zelf betaald hebben.
  2. Deze verklaring kan overlegd worden met de praktijk en hopelijk kan de declaratie door de praktijkorganisatie alsnog plaatsvinden. Een nieuw VOG aanvragen voor de studenten is niet nodig.
  3. Voor de VOG t.b.v. kinderopvang gelden extra regels. De student moet zich inschrijven in het persoonsregister kinderopvang, hiervoor mag de VOG niet ouder zijn dan 2 maanden.