Stageplein Zorg organiseert voor Summa College en Fontys
de stages in de zorgsector
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doktersassistent

Omschrijving

De opleiding Doktersassistent bestaat uit een regulier 3 jarig traject en een versneld 2 jarig traject. De opleiding richt zich vooral op het werken in een huisartspraktijk met als speerpunten: het triëren (helder krijgen wat de ernst is en daarbij de juiste urgentie en het beleid bepalen), de medisch technische handelingen en plannen, organiseren, voorraadbeheer en kwaliteitsbewaking en -bevordering.

Studenten gaan veelal stage lopen / later werken bij een huisarts of een gezondheidscentrum. Ook kunnen studenten voor stage / later werk naar een instelling, zoals een polikliniek, arbodienst, GGD, etc.

Wil je graag de volledige informatie zien over de opleiding doktersassistent, klik dan op de volgende link: Doktersassistent (bol) (summacollege.nl)

Jaarplanning (stageperiode en vakantierooster)

Onderstaand ziet u de overzichten van de BPV-periodes van Summa Zorg AG opleiding doktersassistent voor schooljaar 2022-2023.
U ziet hierop hoe het schooljaar eruit ziet. Per opleiding (reguliere 3-jarige opleiding en versnelde 2-jarige opleiding) ziet u de stageperiode, stagedagen, terugkomdagen stage, vakantiedagen en toets weken.

Bij vragen m.b.t. deze overzichten kunt u een e-mail sturen naar de BPV-docenten of de BPV-planners. (Zie “Contactgegevens” voor de e-mail adressen).

Overzicht BPV-periodes 2023-2024 AG-DA

Overzicht opleiding – inhoud opleiding

De bol opleiding duurt 3 jaar.

  • In het eerste leerjaar volgt de student voornamelijk vakken op school. Dit zijn zowel theoretische vakken als praktijkvakken. Daarnaast krijgt de student in de laatste periode de projectdagen aangeboden waarbij ze worden voorbereid op de komende stages. Tijdens de projectdagen gaan ze twee dagen snuffelen bij een huisartsenpraktijk of ziekenhuispoli.

 

  • In het tweede leerjaar loopt de studente 15/16 weken stage met één terugkomdag per week.

 

  • In het derde leerjaar loopt de student 15/16 weken stage met één terugkomdag per week.

 

Handleidingen en formulieren

Contactgegevens

BPV
Stageplein Zorg, het stagebureau van Summa Zorg, regelt samen met de BPV-docenten de stageplaatsen. Indien je buiten de regio woont, mag je na overleg, zelf een stageplaats zoeken. Stageplein Zorg werkt met BPV-Plaza, het digitale communicatiesysteem tussen de stageverleners en het stagebureau. Daarnaast onderhouden de BPV docenten persoonlijk/telefonisch contact met de stageverleners.

De BPV-docenten van de opleiding doktersassistent zijn:

– mw. Isabel Oehlers, e-mail  is.oehlers@summacollege.nl

– mw. Maaike van Nunen, e-mail m.vannunen@summacollege.nl

De contactpersoon van StagePleinZorg voor de stageplanning is:

mw. Linda Jorissen-Oomen Zij is bereikbaar per e-mail via:
hmc.jorissen-oomen@summacollege.nl
of per telefoon: 06-31 77 02 23 op woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-16.30 uur.

Aanvraagformulier/procedure voorkeur stage

Volg ons op: