Stageplein Zorg organiseert voor Summa College en Fontys
de stages in de zorgsector
Search
Close this search box.

Apothekersassistent

Omschrijving

Met een diploma Apothekersassistent kan de student aan de slag in een apotheek. De assistent levert medicijnen af aan de balie en zorgt dat bestellingen voor patiënten klaar liggen. Ze geven klanten voorlichting en advies.

Ook achter de schermen van de apotheek moet alles blijven draaien. De apothekersassistent houdt dit in de gaten. Deze controleert bijvoorbeeld de voorraden en zorgt ervoor dat die aangevuld blijven.

Klik hier voor meer interessante informatie over deze opleiding.

Wil je graag de volledige informatie zien over de opleiding apothekersassistent, klik dan op de volgende link: https://www.summacollege.nl/opleidingen/opleidingen-overzicht/opleiding-detail/apothekersassistent-(bol)

Contactgegevens en planning

Stageplein Zorg werkt met BPV-Plaza, het digitale communicatiesysteem tussen de stageverleners en het stagebureau.

Daarnaast onderhouden onderstaande BPV-docenten persoonlijk/telefonisch contact met de stageverleners:

–           BOL-opleiding:

mw. Kathelijn Seelen, kp.seelen@summacollege.nl
mw. Sylvana van Poppel, sfa.vanpoppel@summacollege.nl
mw. Linda Baeten, lp.baeten-vervoort@summacollege.nl

–           BBL-opleiding:

mw. Khadija Abdellaoui, k.abdellaoui@summacollege.nl
mw. Charlotte Hulsen, c.hulsen@summacollege.nl
mw. Elke Nooijen ewp.nooijen@summacollege.nl
mw. Kathelijn Seelen kp.seelen@summacollege.nl

 

De contactpersoon m.b.t. de stageplanning is:

Linda Jorissen-Oomen, telefoonnummer 06 – 31 77 02 23
of per e-mail hmc.jorissen-oomen@summacollege.nl

Beroepspraktijkvorming:

Onderstaand ziet u de (gewijzigde) overzichten van de BPV-periodes van Summa Zorg AG opleiding apothekersassistent voor schooljaar 2023-2024.
U ziet hierop hoe het schooljaar eruit ziet. Per lesgroep ziet u de stageperiode, stagedagen, terugkomdagen stage, vakantiedagen en toets weken.
Bij vragen m.b.t. deze overzichten kunt u een e-mail sturen naar de BPV-docenten of de BPV-planners. (Zie “Contactgegevens” voor de e-mail adressen).

Beroepsopleidende leerweg (BOL)

De bol opleiding duurt 3 jaar

Het eerste leerjaar brengt de student voornamelijk op school door. Zij  krijgen theorie- en praktijkonderwijs en oefenen in simulaties. Vanaf schoolweek 31 loopt de student twee dagen per week stage.

In het tweede leerjaar loopt de student tijdens de eerste drie blokken van tien weken twee dagen per week stage. In het vierde blok loopt de student twee dagen per week stage.

In het derde leerjaar loopt de student de eerste drie blokken van tien weken twee dagen per week stage.

Handleidingen en formulieren BOL

Studenten laten onze opleiding zien!!
https://youtu.be/rqYpEKFRUIo

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

Jouw studie: Apothekersassistent (bbl)

Als apothekersassistent doe je verantwoordelijk werk. Patiënten vertrouwen erop dat je de goede medicijnen meegeeft. Je zorgt zo voor mensen zonder fysiek (lijfelijk) contact.Je legt mensen uit hoe ze de medicijnen gebruiken, beantwoordt hun vragen en geeft advies. Je zorgt dat medicijnen in de juiste hoeveelheid en netjes verpakt klaarliggen. Op tijd, inclusief bijsluiter. Ook bereid je medicijnen, bijvoorbeeld als mensen niet goed kunnen slikken. Je levert dus maatwerk.Om dit vak goed te kunnen uitoefenen, heb je veel medicijnkennis nodig. Je leert te controleren of een medicijn samengaat met andere medicijnen die de patiënt gebruikt en alles nauwkeurig te administreren. Veel aandacht is er voor communicatie. Goede communicatie is belangrijk in de samenwerking met collega’s én patiënten.

De volledige opleiding tot apothekersassistent duurt formeel 3 jaar. Afhankelijk van je vooropleiding en/of geschiktheid kun je via een maattraject de opleiding in 2 jaar afronden. Wil je hierover meer informatie? Neem contact op met Saskia via 06 13143130 of regionaalbblpunt@iederedag.com.

Meld je aan via https://www.iederedag.com/bbl-punt-apotheken/

Handleidingen en formulieren BBL

Volg ons op: