Hoe werken wij

Stageplein Zorg vraagt aan de instellingen hoeveel plaatsen ze beschikbaar stellen voor welk niveau. Daarna kijken we welke plaats bij welke deelnemer past. We werken als volgt:

1. Jij downloadt het stage-aanvraagformulier van de website van Stageplein Zorg en je vult het volledig in en laat het ondertekenen door je studieloopbaan begeleider. Je vindt het formulier bij de informatie over je opleiding. Het stage-aanvraagformulier komt bij Stageplein Zorg.

2. De medewerkers van Stageplein Zorg gaan plannen. Hiervoor houden wij zoveel als mogelijk rekening met:
- wat is het aanbod van de zorgorganisaties?
- welke leerroute loopt een student?
- historie: waar heeft de student al stage gelopen?
- welke voorkeur heeft een student?
- waar woont een student? -
-over welk vervoermiddel beschikt de student?

De conceptplanning (dit is dus géén definitieve planning!) wordt op Fronter geplaatst; In overleg met de contact persoon BPV van jouw opleiding mag je onderling met andere studenten/deelnemers wisselen mits dit past binnen jouw leerproces.

De definitieve planning wordt (via Fronter) bekend gemaakt. Je kunt nu niet meer veranderen van stageplaats.

Wordt er altijd rekening gehouden met mijn voorkeur?
Met het formulier “aanvraag bpv-plaatsen” meld je je aan voor een stage. Je mag op dit formulier ook een voorkeur opgeven voor een stageplaats of richting. Stageplein Zorg probeert rekening te houden met jouw voorkeur. Het aantal plaatsen dat door de leerbedrijven wordt aangeboden bepaalt hoeveel studenten wij ergens kunnen plaatsen. Vanwege o.a. bezuinigingen in de zorg wordt het steeds moeilijker te voldoen aan  jouw 1e, 2e of 3e voorkeur.
Toch kun je ervan uitgaan dat wij ons uiterste best doen om voor jou een geschikte stageplaats te vinden. Ook wanneer de stageplaats niet overeenkomt met jouw wensen, is het een plaats waar je veel kunt leren en waar je ervaringen kunt opdoen die je in de toekomst van pas kunnen komen.